+31 20 2440 347 info@parkeagle.com
De complete lijst van alle verkeerskundige onderzoeksbureaus in Nederland
Het is onze missie om u te helpen bij het vinden van de beste optie voor al uw voertuig tellingen en verkeersmetingen.
Daarom hebben wij de onderstaande lijst van alle verkeerskundige onderzoeksbureaus gecreëerd. Wij vertrouwen erop dat deze lijst u zal helpen bij het vinden van de beste verkeerskundige voor al uw tellingen en verkeersmetingen.

Wat betreft de lijst

Deze lijst bevat bedrijven die voornamelijk verkeerstellingen uitvoeren in Nederland en enkele ook in België. De een voert de tellingen uit door het gebruik van telslangen of radardetectoren. De ander maakt gebruik van camera’s of visuele verkeerstellingen en sommige bedrijven bieden alle opties aan. Scroll door de lijst heen en bekijk en vergelijk de verschillende onderzoeksbureau’s

Maak kennis met de Nederlandse vervoer- en verkeer consultants.

Is uw organisatie niet inbegrepen? Neem contact met ons op en we zullen u toevoegen.

Actime traffic count services

De Actime verkeerstellers geven gemeenten het gewenste inzicht. De verkeersteller telt niet alleen, maar meet tevens snelheid en lengte. Voertuigen worden bovendien in categorieën verdeeld en rijrichting, datum en tijd worden vastgelegd. Op basis van deze verkeersgegevens kan een verkeersdeskundige vervolgens de juiste maatregelen nemen om een zo efficiënt en veilig mogelijk gebruik van een weg te realiseren.

LEER MEER OVER ACTIME

Bureau de Groot Volker

Bureau de Groot Volker is een veelzijdig verkeersonderzoek en -adviesbureau met enthousiaste adviseurs. Wij gaan praktisch en innovatief te werk en kijken letterlijk wat er buiten gebeurt. Overheden, bedrijven en burgers kunnen bij ons terecht voor snel en betrouwbaar verkeersonderzoek en -advies. Onze nieuwste ontwikkeling is de ANPR 3.0 scanauto. Hiermee brengen wij razendsnel en gedetailleerd alle parkeersituaties in kaart.

LEER MEER OVER BUREAU DE GROOT VOLKER

Dinaf Traffic Control b.v.

Verkeersveiligheid, files, milieu, geluidhinder, infrastructurele planning; om deze en vele andere redenen hebben wegbeheerders, overheden en bedrijven die betrokken zijn bij verkeer en infrastructuur voortdurend behoefte aan informatie over intensiteit, samenstelling en rijgedrag van het verkeer. Dinaf Traffic Control b.v. levert een samenhangend pakket van analyseapparatuur, software en diensten voor een heldere analyse van verkeersstromen.

LEER MEER OVER DINAF

DTV consultants

Als verkeerskundig adviesbureau bouwen we aan een wereld waarin veilige en duurzame mobiliteit vanzelfsprekend is. Dit pakken we aan met een team van experts. Met oog voor innovatie, processen en draagvlak. En met gedegen kennis van gedrag en techniek. Daarbij putten wij uit jarenlange ervaring, relevante technologie en onderzoekvaardigheid.

LEER MEER OVER BUREAU DTV CONSULTANTS

Dufec

Bij Dufec onderzoeken we wat mensen beweegt. In de breedste zin van het woord. Zo brengen we verkeersstromen, parkeergedrag en reismotieven in kaart. Maar we onderzoeken ook wat onze klanten en onszelf bezighoudt. Dat vinden we minstens net zo belangrijk. We werken dan ook niet zomaar vóór onze opdrachtgevers, maar mét hen. Samen de feiten boven tafel krijgen. Op de manier die bij ons past en die ons blij maakt.

LEER MEER OVER DUFEC

Dux Onderzoeks- & adviesbureau

Wij zorgen ervoor dat u over de juiste informatie beschikt zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. Hierbij wijzen wij de weg en informeren u over de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden van onderzoek. Wij helpen u bij het gebruiken van de uitkomsten van onderzoek. Dat betekent dat wij de informatie op zo’n manier overdragen dat deze naadloos aansluit op besluitvorming.

LEER MEER OVER DUX

HIG Traffic Systems

Door onze jarenlange ervaring en specialisatie in de verkeerstechnologie kunnen wij zeker ook iets voor u toevoegen. Proactief adviseren en constructief en efficiënt werken is onze basishouding. No-nonsense is het uitgangspunt. Wij zijn groot genoeg om mee te denken met state of the art techniek, en tegelijkertijd klein genoeg om daadkrachtig mee te werken aan uw projecten. Doordat we mee schalen met uw wensen, heeft u altijd een partner die bij u past. In onze markt zijn wij als systeemleverancier toonaangevend op het gebied van detectie-, meet- en informatiesystemen.

LEER MEER OVER HIG 

HR Groep

HR Groep levert kostenbesparende systemen voor het registreren van het verkeer en tellen van het aantal passerende auto’s. Daarbij kan de detector de voertuigen indien gewenst classificeren op grootte. De verkeersteller van HR Groep maakt lussen in het wegdek of telslangen overbodig. De onopvallende en compacte behuizing doet niet vermoeden dat er geavanceerde meetapparatuur is ingebouwd. De verkeersteller is eenvoudig te plaatsen en kan op heuphoogte tegen elke mast of paal bevestigd worden. U kunt realtime de registratie van de verkeersteller volgen en deze gegevens later in bijvoorbeeld tabellen optimaliseren

LEER MEER OVER HR GROEP

IGEAN

IGEAN dienstverlening beschikt over 2 verkeerstellers die de gemeenten kunnen huren. De verkeerstellers kunnen de verkeersdrukte en de snelheid van de voertuigen in een straat meten en de verschillende soorten voertuigen registreren die in een bepaalde tijdsspanne door een straat passeren. Op basis van de telgegevens maakt IGEAN dienstverlening een rapport op dat het verkeersprobleem verduidelijkt en mogelijke oplossingen voorstelt.

LEER MEER OVER IGEAN

Installatie Groep Spijkernisse

In een ideale wereld beweegt iedereen zich zon­der hinder van A naar B. Helaas blijkt dit in in de praktijk niet altijd mogelijk. Factoren zoals de toenemende verkeersintensiteit zorgen niet alleen voor overlast, maar brengen ook extra kosten en belasting van het milieu met zich mee. Het vinden van oplossingen voor deze problemen begint met het verzamelen van de juiste informatie. Installatie Groep Spijkenisse levert verkeerstellers en verricht verkeerstellingen door de gehele Benelux.

LEER MEER OVER IGS 

INMOVES

INMOVES biedt de tellingen aan in de vorm van een dienst. Dat betekent dat alle werkzaamheden uit handen worden genomen: van de plaatsing tot en met het aanleveren van de gewenste gegevens. Indien gewenst kunnen de gegevens realtime worden ontsloten, waarmee ze bruikbaar zijn voor dynamisch verkeersmanagement.

LEER MEER OVER INMOVES

Ipsos

Wij bieden de oplossing voor het tellen van mensen of voertuigen, landelijk of lokaal, op straat, in een winkel, onderweg en in real-time.

Wij werken met autoriteiten, transport- en handelsbedrijven die willen weten hoe ze verkeer, winkels en service beter kunnen optimaliseren.

LEER MEER OVER IPSOS

Ko Hartog Verkeerstechniek

Om een goed beeld te krijgen van het verkeer op bepaalde Verkeerstellerplekken, zoals het inzichtelijk krijgen wat voor voertuigen passeren en wat de snelheid is van deze voertuigen, heeft Ko Hartog Verkeerstechniek BV verkeersdetectie systemen die dit kunnen detecteren, controleren en registreren. Met deze informatie kunnen verkeerssituaties beoordeeld worden en kunnen er stappen worden ondernomen om deze te verbeteren.

LEER MEER OVER KO HARTOG

Krycer

Krycer bestaat sinds 1999 en is gespecialiseerd in verkeerstechniek. Ons doel is het verhogen van de verkeersveiligheid zowel op de openbare weg als op private terreinen. Dit doen wij door het produceren en leveren van dynamische en elektronische signalisatie, verkeersanalysetoestellen, straatmeubilair en verkeerscamera’s. Via deze producten helpen wij overheidsinstanties, politiediensten en bedrijven om een verkeersveilige omgeving te creëren.

LEER MEER OVER KRYCER

Mobycon

Gebieden zijn continu in ontwikkeling. Om in te spelen op trends en veranderingen is goed en efficiënt onderzoek belangrijk. Dagelijks buigen de professionals van Mobycon zich over allerlei datasets, modellen, grafieken en analyses. Bij dataverzameling in het veld, zoals enquêtes afnemen of reizigers tellen, gebruiken we een mobiele applicatie. Wat de kans op fouten gering maakt. De resultaten zijn direct digitaal beschikbaar, zodat we snel kunnen starten met analyseren. Deze analyses en vakinhoudelijke kennis geven inzicht in de huidige en gewenste situatie en vormen de basis voor nieuw beleid. Verschillende scenario’s zijn zo in kaart te brengen. Door vooraf te toetsen welke oplossingen in de praktijk werken, voorkomen we ongewenste verrassingen tijdens de uitvoering.

LEER MEER OVER MOBYCON

Nationwide Data Collection

Als het classificeren van voertuigcategorieën met slangen technisch te complex wordt, zetten we waarnemers in (uit ons eigen bestand van tijdelijke krachten) of registreren we met videocamera. We kiezen altijd (in overleg met onze opdrachtgevers) voor de meest effectieve techniek. Voor het mechanisch tellen maken we gebruik van een grote hoeveelheid eigen apparatuur zodat wij ook de uitvoering van een groot telprogramma voor onze rekening kunnen nemen.

LEER MEER OVER NDC

TCW Verkeersonderzoek en -advies

TCW is een bedrijf wat zich bezig houdt met alle aspecten van het beleidsveld “Verkeer en vervoer”.
Het zwaartepunt daarbij ligt op het verkeersonderzoek. Sinds de start in 2000 hebben wij ons meer en meer kunnen ontwikkelen tot een betrouwbare, ervaren en deskundig adviseur op het gebied van verkeer en vervoer.

LEER MEER OVER TCW

Trajan

Trajan is een onderzoeksbureau voor verkeer en mobiliteit. Door de jaren heen hebben wij ons gespecialiseerd in parkeer-, verkeer- en fietsonderzoek. Met behulp van talloze onderzoeksmethoden verwerven en analyseren we data. Hierin zoeken we uiteindelijk altijd naar de geografische component, want met behulp van Geografische Informatie Systemen (GIS) brengen we de feiten overzichtelijk in kaart. Van een klein parkeeronderzoek tot grote mobiliteitsenquêtes, het kan allemaal.

LEER MEER OVER TRAJAN

Valersi

Wij kunnen voor u verkeerstellingen uitvoeren. Op de goedkoopste manier doen wij dat door telslangen op het wegdek te bevestigen. Met twee dicht bij elkaar geplaatste telslangen wordt de rijrichting en snelheid bepaald. Daarnaast wordt de voertuigcategorie en het tijdstip van de passage vastgelegd. Overzichtelijk wordt het aantal voertuigen per uur, de voertuigcategorie en de aantallen in de dag-, avond- en nachtperiode in tabellen aangeleverd. De apparatuur is zo gevoelig dat ook fietsen geregistreerd kunnen worden.

LEER MEER OVER VALERSI

De Verkeerstellers

Diensten die u nodig hebt, op één locatie.
We bieden een breed scala aan diensten
om aan alle soorten behoeften te voldoen.
De Verkeerstellers kan u op een groot aantal gebieden van dienst zijn. Ook voor andere onderzoeken kunt u ons benaderen en we denken graag met u mee om tot een juiste oplossing te komen. In de toekomst zullen wij onze dienstverlening verder uitbreiden, dus houd onze website in de gaten.

LEER MEER OVER DE VERKEERSTELLERS

Artikelen die je misschien leuk vind

What are the benefits of smart parking for drivers?

What are the benefits of smart parking for drivers?

Smart Parking is one of the most popular Smart City initiatives at this moment, and The Netherlands is no exception with multiple Smart Parking projects already operational. Because of the flexible, scalable and easy-to-install nature, Smart Parking is a low barrier...

read more
How to stay up to date with the Parking Industry?

How to stay up to date with the Parking Industry?

How to stay up-to-date? Do you want to stay up-to-date on all the relevant news regarding the parking industry? This blog provides you with the best websites that report on innovating parking technology, trends and daily news. Over the years, the parking industry has...

read more
Parkeagle’s Smart Parking Industry Landscape Overview

Parkeagle’s Smart Parking Industry Landscape Overview

Smart Parking Industry Landscape Today we present to you our overview of the Parking Industry Landscape of 2018. The smart parking industry is changing fast. Just look at the way we move around our cities these days. How we move from A to B these days is way different...

read more

Learn more about Parkeagle’s Smart Parking Projects

Smart Parking at the City Rotterdam

Contract through European Public Tender

Parkeagle’s Smart Parking Sensors and App are used to guide residents to one of 500 available parking space in one of the largest residential areas in Rotterdam.

Smart Parking at the City of Noordwijk

Contract through European Public Tender

Parkeagle’s Smart Parking Sensors and Counting Sensors are used to guide visitors to an available parking space in one of the 1700+ off-street and on-street spaces.

Do you also want Smart Parking in your municipality?

Press More Information to learn more about Smart Parking and what it can do for you

Are you not included in the list and want to be included?

Parkeagle is here to add you to the list asap.

The only admission requirement is that you’re an active consulting company working in the parking and traffic advisory industry.

© 2020 Parkeagle B.V. All rights reserved. The material on this site may not be reproduced without the written permission of Parkeagle B.V.